Цена: 7.99 УСД Цена: 6.99 УСД Заштедувате: 1.00 УСД (13%) Колку тежи ѕвончето? Ѕвоната со дијаметар од 10 до 15 инчи тежат од 30 до 75…

Дом на молитва

Таа мора да ги покаже „жетоните на невиноста“ (крв на чаршафите утрото потоа), но за мажите не постои такво барање. 4) Нема свадбена церемонија…

Дом на молитва

На 3 јануари 1521 година, папата Лав X го издава папскиот бик Decet Romanum Pontificem, кој го екскомуницира Мартин Лутер од Католичката црква. Кој се екскомуницира од католичката…

Дом на молитва

Крис Ојахиломе ја започнал својата христијанска служба додека студирал на Универзитетот Амброуз Али, Екпома во државата Едо во Нигерија. Неговото служење првично започна како Дружина на Љубовниот свет на верниците и ќе…

Дом на молитва

Библијата вели дека Бог сака весели даватели (2. Коринтјаните 9:7) и дека Исус поучил дека е подобро да се дава, а потоа да се прима (Дела 20:35). … Способен…

Дом на молитва

Примери за граѓански религиозни верувања се рефлектираат во изјавите користени во истражувањето како што е следново: „Америка е Божјата избрана нација денес“. … „Празници како четвртиот…

Дом на молитва

Често се претпоставува дека Јеховините сведоци се против донирањето поради нивното верување против трансфузија на крв. Сепак, ова само значи дека целата крв мора да се отстрани од…

Дом на молитва

Светото писмо ни дава решенија за секоја ситуација во животот. Иако Словото Божјо нè учи да ги сакаме дури и нашите непријатели, исто така нè предупредува дека ...

Дом на молитва

Религиозните екстремисти често ги опишуваат нивните постапки како спасување на светот од зли надворешни групи. ... Луѓето кои ја користат религијата за да создадат конфликт, едноставно го умножуваат ова верување во нивните ...

Дом на молитва

Како ренесансните хуманисти придонесоа за слабеење на Римокатоличката црква? Тие веруваа во слободната мисла и се сомневаа во многу прифатени верувања. … Продажбата и купувањето…

Дом на молитва